Vill du veta mer om solvärmepanelerna

0

De flesta av oss känner igen hur en solcellspanel är tillverkad, vi är nu vana vid att se den ovanför husens tak; Vi förstår dess estetiska utseende, men vad som där undgår är hans procedur är strukturen inuti. Den minut vi får i solvärlden för första gången är det perfekt att göra en grundläggande skillnad. Det finns två moderna tekniker som använder solenergins energi, med helt olika funktioner, och dessa är: Solceller och även solvärme.

Medan den första är förutbestämd till produktion av kraftkraft, utnyttjar den andra solenergins energi för att producera varmt vatten (används för hemmets uppvärmning av strukturen eller som vatten het hälsa)

Solpanelens solceller använder solens kraft för att generera elkraft och minskar också ljuskostnaderna. Det finns på husets takbeläggningar, det är platt, mörkt i skugga och kan också erkännas eftersom det är uppdelat rätt i solpaneler rutor med en silverkant inuti.

Panelens solvärme använder istället solljusets kraft för att generera kraft Thermal, som i sin tur används för att värma vattnet till en temperaturnivå variabel. Denna panel används både för kombinationen med uppvärmning av strukturen, som för vattnet Varm hälsa och välbefinnande. Den är vanligtvis monterad ovanpå eller försänkt i taket, den är mörk och kan vara antingen plan eller med vakuumrör.

Men vad är skillnaden mellan solpanel och solceller

75% av användningen av kraftverk i en familj härrör från hemmets uppvärmning, vilket också är viktigt att tänka på. Exakt därför, relatera eller ha i riktning mot ett system (solvärme) som gör lika bra som att värma upp vattnet minimerar intaget av gas (gas, olja, etc.) kostnader för hemuppvärmning.

uppdelning – hushållskostnad

Schemat för solenergi bestäms av den geografiska placering där man ligger såväl som dess upptagning beror på panelens placering i förhållande till solljuset och himmelens grumlighet. Generellt sett är inställningen mycket bättre att installera panelen på sidan söder om taket, tillsammans med att fånga solljuset genom hela dagens båge. Låt oss se med varandra vad som normalt är lutningsnivåerna för termiska fotovoltaiska paneler:

 • lutning – paneler -hus.
 • Lutningsvinkel α (vinkel bestod av mellan flygplanet och även panelen rak).
 • Perfekt i Italien: mellan 30 ° och 45 °.
 • Praktiskt i Italien: mellan 25 ° och 60 °.
 • solar_panel_tilt_thermal.
 • Panelen solenergi består av många delar, var och en med en funktion som är exakt:.
 • En absorberare av ljus solenergi, bestående av en platta i aluminium eller koppar på vilken produkten överförs som erbjuder energi.
 • Ett glasglas klart (placerat ovanför absorbatorn).
 • En ram, i lätt aluminium, som erbjuder att inkludera det material som panelen är tillverkad av.
 • Solens kraft, som går genom glaset, möter absorberaren, som, värmer upp, överför det varma till det flytande värmeöverföringsmediet som strömmar i rören under samma.
 • Denna varma används för att värma upp vattnet i pannan, som säkert kommer att användas för hushållsuppvärmningen, för vattnet Hot wellness (som på bilden nedan) eller för båda de viktiga sakerna.
 • Vätskan (kallad glykol) är vanligtvis vattenblandad med frostskyddsmedel, ett alternativ som är immun mot vinterkylning utan hot mot kyla.
 • Blog_Solar_Post_Solar_System.

I det här exemplet strömmar vätskan i panelens rör, värms upp av solenergi såväl som när kretsen flyttar den varma till bostadsvarmvattentanken. På grund av individernas behov fördelas det varma hälsovården genom de olika kranarna. En anläggning av den här typen drivs med hjälp av en styrsol, som på ett sätt styr intelligent hela systemet, för att säkerställa att centralvärmepannan är energisk precis när begäran Thermal är överlägsen den som endast solpaneler erbjuder.

Exakt hur fungerar de och solpaneler vilka fördelar säkerställer de

NÅGRA SPECIFIKATIONER FÖR ATT BÄTTA FÖRSTÅR ​​FUNKTIONEN AV SOLTERMISYSTEMET:.

Avkastningen är den procentandel av solenergi som registreras av kollektorytan, som kan ändras till användbar termisk energi (varmvatten eller varmt vatten för uppvärmning).

Anpassningsförmågan för installationen: solpanelen är inställd med mindre problem kontra solceller, eftersom mycket mindre knuten till orientering och lutning.

Ladda ner och installera för närvarande den kostnadsfria guiden „Exakt hur man sparar hem med pålitlig uppvärmning” där vi faktiskt har begått en hel fas bara på solvärmepaneler! Fråga för närvarande din kopia gratis i pdf-format för att läsa enkelt från DATOR, Smartphone och även surfplatta.

Fördelar med att använda solcellspaneler och solceller eller PV-energi.

Temat för energi är alltid ett ämne som diskuteras mycket, mycket „varmt” (lika som solen), särskilt när det finns tillgängligt när det gäller klassificeringen av makt ren. I själva verket finns förnybara resurser alltid på varje människas läppar, men det finns inte alltid korrekt information. I vilken känsla? Alla nöjer sig med verkligheten att med denna speciella teknik är det möjligt att producera energi miljövänligt, solpaneler och alla är överens om att dessa applikationer är extremt kostsamma.

Exakt hur fungerar de och solpaneler vilka fördelar säkerställer deDet är specifikt den här sista punkten, som identifieras som en upp och ner för att se såväl som att känna igen användningen av panelen, solenergi eller solenergi, vilket vanligtvis hindrar konsumenten när det gäller smart installation av en växt av släktet. Kostnaderna för att ge din bostad en ny stil, speciellt gjorda av enheter av alla miljövänliga, det är utan tvekan absurt, men vad som helst är avskrivningsbart under många år, både rent ekonomiskt (sänkta kostnader), båda av allmänt nytta.

Anläggning PV Bara hur solpaneler den fungerar och också tjänar

Den förnybara energin behåller resurserna helt naturliga för kommande generationer och deltar inte exakt samtidigt i de skadade atmosfärföreningarna som för närvarande skadas (CARBON DIOXIDE). Därför kan vi, förutom att vara en individuell fördel, enbart kopplad till bostadsekonomin, nämna en allmän fördel för den miljö som organiserar oss.

Låt oss välja grader och vi placerade i förgrunden skillnaden mellan båda typerna av växter:

den solceller som den använder en viss teknik som omvandlar ljuset direkt till elektrisk kraft, medan den pålitliga följeslagarpanelen solvärme omvandlar strålningen sol i energi Termisk , som kommer att överföras direkt direkt till den termiska ackumulatorn, för användning vid ett senare tillfälle.

Varning: tillsammans med fördelarna med konsumtion hemma (som vi kommer att se i ett kort sammanhang), välj en anläggning med förnybar energi är för närvarande ett alternativ tillgängligt för alla. Utan tvekan, kostnaderna för installationen av en anläggning av det slag, att de för många år sedan kan skrämma mest av konsumenterna, idag förvandlas du till verkliga och dess fördelar tack vare tillväxten av modern teknik och de belöningar som annonseras av Federala regeringen. Fokusera på att komma i kontakt med utbildningskurser för ett certifierat företag (som ett exempel, förklara företaget Reggio Calor planterar sol i Reggio Emilia, men i hela Italien om de är otaliga för att kunna utveckla system i konventionella och enligt de rabatterade priserna effektiva ).

Såsom förberett för skapar solceller eller PV kraftenergi genom att transformera kraftljus från solstrålning och dra nytta av en halvledare i kisel.

Anläggning PV Bara hur solpaneler den fungerar och också tjänarCellerna av kisel, som skapar den speciella strukturen på panelen, som används av solstrålar, producerar direkt kraft som kan utnyttjas för användning i bostäder (går definitivt in i spel en omformare).

Utan att stanna överdrivet på detaljeringsförfarandet och även bortse från särskilda trivialiteter kan vi omedelbart konstatera att en ensam kvadratmeter solpaneler / komponenter säkerställer ett genomsnitt på 100W effekt. Helheten utan någon mycket liten form av föroreningar.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här